Terugblik op: Zomercarnaval 2016

Bomvolle feestzaal tijdens 1ste editie van het Zomercarnaval

Afgelopen zomer, op zaterdag 13 augustus heeft de 1ste editie van het Zomercarnaval plaatsgevonden. Het was een feest dat werkelijk alle verwachtingen overtrof. Het hoogtepunt van de avond was de DJ-Battle waar 6 teams met elkaar de strijd aangingen waar Tilligte als winnaar werd gekroond, en kort daarop gevolgd door Denekamp met een goeie 2de plaats. Het idee voor het organiseren van het Zomercarnaval is ontstaan tijdens de Sleppersroad vergadering. In de wat rustigere zomerperiode leek het C.V. De Hénige Slepvéént een feest te organiseren. Zo gezegd, zo gedaan. Demy Bolk stond op als kartrekker van de feestcommisie met zijn compagnons Jorrit Lubbers en Roel Eppink waarbij uit alle hoeken van de vereniging is bijgedragen. De NIP-commissie, de wagenbouwers, de sponsorcommissie, het bestuur en Sleppersroad hebben allemaal de schouders eronder weten te zetten samen met de eigenaar van Scheinswirt Wijnandes Meppelink. Dit sluit aan bij onze visie als vereniging. Want alleen kuj niks, mear samen kuj aln’s.

Er werd een grootschalige promotie actie op poten gezet om aandacht te vragen voor het initiatief. Posters, facebook acties, flyers, nieuwsbrieven en ga zo maar door, alles werd in het werk gesteld om het feest tot een succes te maken. We willen ook de regionale media ontzettend bedanken dat ze aandacht hebben besteed aan evenement.

Naarmate het feest dichterbij kwam begon de vereniging echt te bruisen. Het was super om te zien dat echt iedereen op zijn of haar manier een steentje heeft bijgedragen, de schouders van iedereen gingen er onder. Ook vanuit andere verenigingen werd er positief gereageerd op het evenement. Dit kwam mede omdat de feestjes van De Hénige Slepvéént de reputatie hebben om erg gezellig te zijn. Wij citeren de Greune Köttelpeerkes voorafgaan aan het evenement ‘dit feestje heeft de potentie om weer gruwelijk uut de hand te lopen’. Nou Greun daar was geen woord van gelogen en ontzettend mooi dat jullie groots vertegenwoordigd waren!

Zaterdag 13 augustus 20:30 uur was het dan zover. Voor de organisatie het moment van de waarheid. Het evenement heeft echt alle verwachtingen overtroffen. Nadat onze eigen huis DJ Küper en MC Wassink het feest hebben geopend werd er ruimte gemaakt voor de DJ-Battle. Het spits werd afgebeten door het huidig regerend trio van de Hénige Slepvéént die in staat zijn exact uit de maat van de muziek mee te dansen wat ook talent behoeft, gevolgd door de Othmarridders, de Siepeljonkers, de Drempeldorp dames, de Rotonde Mannekes uit Tilligte en de Greun. Door een 8-koppig jurypanel geleid door juryvoorzitter Andras Koops zijn de teams beoordeeld. ER werd op diverse punten beoordeeld zoals: Muzikaliteit & beweging achter de draaitafel, de samenwerking tussen DJ en MC en de interactie met publiek. De teams lagen er zicht bij elkaar wat betreft de uitslag. Echter wisten de Rotonde uit Tilligte bestaande uit Patrick Koehorst, Rick Kamphuis en Jorrit Kuipers de concurrentie achter zich te laten. De Siepeljonkers miste net de boot doordat ze met een compleet in gemixte muziek set kwamen die overigens wel ontzettend goed was en het publiek helemaal los kwam. Maar de jury moest kritisch en kon dit niet door de vingers zien. Als laatste kwamen de Greun aan de knoppen van de draaitafel. Ze deden waar ze voor kwamen en waar ze goed in zijn, en dat is feest maken. Op dit tijdstip waren er reeds wat drankjes genuttigd waardoor het publiek helemaal in extase kwam. De dames van Drempeldorp waren een grote verrassing en opende met een echte Duitse schlager. Rob Kemperink van de Othmarridders blijkt ook groots sfeertalent en zingt dat ook uit volle borst mee bij zijn eigen plaatjes. Verrassend genoeg mochten we vertrouwde gezichten achter de bar verwelkomen. Zo stonden er zomaar 4 voormalige kroegbazen uit Ootmarsum achter de tap. De eigenaar Wijnandes heeft gekozen voor echte horeca talenten achter de bar die ons voortreffelijk hebben voorzien van een drankje. Een mooie bijkomstigheid was dat de consumptiemunten slechts € 1,50 waren!! Dus ook mensen met een iets smallere beurs konden zich een keer lekker laten gaan. Toen we Wijandes aan het eind van de avond vroegen wat hij er van vond zei hij ‘geet mooi ja’. Wat wij als vereniging ook waarderen is het feit dat Wijnandes een stevige duit in het zakje doet als sponsering voor de bouw van onze eigen loods die binnenkort zal starten. Wederom alleen kuj niks, mear samen kuj aln’s.

Wij als vereniging zijn super trots op deze 1ste editie van het Zomercarnaval en hopen alle gasten volgend jaar weer te mogen begroeten!! Voor foto’s en filmpjes verwijzen we jullie naar onze Facebook pagina en onze website. Leu onmeunig bedankt en tot took’n joar!!

C.V. De Hénige Slepvéént

Rectificatie IBAN nummer

Wij hebben alle inwoners van Oud Ootmarsum, Nutter en Hezingen benaderd voor een donatie voor onze nieuwe loods. Hierbij hebben wij per abuis een verkeerd IBAN nummer vermeld. Het juiste IBAN nummer van C.V. De Hènige Slepvèènt is NL43 RABO 0140 1353 75.

Smokkeltocht

Ook dit jaar vindt er natuurlijk weer de jaarlijkse smokkeltocht plaats op zaterdag 27 februari bij Heintje (Wittebergweg 9). Meld je voor 24 februari aan en zorg dat je erbij bent. Vergeet niet oude kleren aan te trekken!

Einde carnaval 2016

Het zit er weer op. Namens de vereniging kijken we terug op een geslaagd carnaval 2016. Met als vele hoogtepunten onder andere de opkomst, het gala en natuurlijk de eerste prijs behaald tijdens de optocht in Ootmarsum. 

Dit jaar was ook het laatste jaar voor Gerald Wassink in de functie als Vorst. "Er is een tied van komm'n en een tied van goan...". Dertien jaar geleden trad hij aan als vorst van de HSV, toen nog een onbeduidend vriendenclubje die van het carnaval hielden. Nu, tientallen vaten, honderden kratten en jaren verder is de HSV uitgegroeid tot een bloeiende vereniging die niet meer weg te denken is in het carnaval van noord oost Twente. Naast Vorst Almachtig, was/is hij actief op allerlei gebied: hij doet mee met de gala's, hij loopt mee in alle optochten, en is actief in het steunen van het trio. Altijd op'n tred dus. Zijn echtgenote Marian wist het treffend te omschrijven: "Met carnaval ben ik alleenstaand". Gerald, een man met een groot hart voor de carnaval en in het bijzonder de HSV. Zijn regeerperiode als vorst zit er op, maar dat betekent niet dat hij verloren gaat voor de HSV. Integendeel en gelukkig niet: als vivo (vice vorst) zal hij er zeker voor zorgen dat Stef de Witte hem naadloos zal opvolgen als vorst. Gerald, namens alle leden ontzettend bedankt voor jou tomeloze inzet en inspirerend leiderschap van en voor de HSV! 

De foto's van dit carnavalsjaar staan bijna allemaal op de website. De ontbrekende foto's van onder andere de Sleuteloverdracht, Carnavalszaterdag, Fruhshoppen in Agelo, de carnavalsoptocht in Geesteren, Rosenmontag en Siepeldinsdag zullen spoedig online verschijnen. Houd hiervoor de Media pagina in de gaten. Net als andere jaren wordt er ook dit jaar weer de jaarlijkse smokkeltocht georganiseerd. Deze zal dit jaar plaatsvinden op 27 februari om 19.00 bij Heintje. De kosten hiervan zijn 15 euro all inclusive. Meer informatie hierover volgt nog als nieuwsbericht op de website en op Facebook. Binnenkort start ook de verkoop van diverse HSV artikelen in onze eigen webshop. Houd hiervoor de Shop pagina in de gaten. Uiteraard volgt er ook nog de Noaproat, die alle leden naar schatting in Juni in de bus zullen ontvangen. Deze zal tegen die tijd ook online te lezen zijn op de Noaproat pagina. 

Op ons officiele Vimeo account vind je binnenkort al onze video's die gemaakt zijn gedurende het carnavalsjaar. Bijvoorbeeld het filmpje tijdens de sleuteloverdracht, highlights van het gala en de Slepvèènt tijdens de carnavalsoptocht. Om op de hoogte te zijn van de laatste updates omtrent bovengenoemd en de vordering van de bouw van de loods, zorg je dat je aangemeld bent voor onze nieuwsbrief. Alle leden zijn hier automatisch al voor aangemeld en niet-leden kunnen zich aanmelden door het formulier aan de rechterkant van deze pagina in te vullen. Tenslotte willen wij iedereen bedanken die aan dit carnavaljaar heeft bijgedragen. We hebben er een gezellig feest van gemaakt. Tot took'n joar!