Smokkeltocht

Ook dit jaar vindt er natuurlijk weer de jaarlijkse smokkeltocht plaats op zaterdag 27 februari bij Heintje (Wittebergweg 9). Meld je voor 24 februari aan en zorg dat je erbij bent. Vergeet niet oude kleren aan te trekken!

Einde carnaval 2016

Het zit er weer op. Namens de vereniging kijken we terug op een geslaagd carnaval 2016. Met als vele hoogtepunten onder andere de opkomst, het gala en natuurlijk de eerste prijs behaald tijdens de optocht in Ootmarsum. 

Dit jaar was ook het laatste jaar voor Gerald Wassink in de functie als Vorst. "Er is een tied van komm'n en een tied van goan...". Dertien jaar geleden trad hij aan als vorst van de HSV, toen nog een onbeduidend vriendenclubje die van het carnaval hielden. Nu, tientallen vaten, honderden kratten en jaren verder is de HSV uitgegroeid tot een bloeiende vereniging die niet meer weg te denken is in het carnaval van noord oost Twente. Naast Vorst Almachtig, was/is hij actief op allerlei gebied: hij doet mee met de gala's, hij loopt mee in alle optochten, en is actief in het steunen van het trio. Altijd op'n tred dus. Zijn echtgenote Marian wist het treffend te omschrijven: "Met carnaval ben ik alleenstaand". Gerald, een man met een groot hart voor de carnaval en in het bijzonder de HSV. Zijn regeerperiode als vorst zit er op, maar dat betekent niet dat hij verloren gaat voor de HSV. Integendeel en gelukkig niet: als vivo (vice vorst) zal hij er zeker voor zorgen dat Stef de Witte hem naadloos zal opvolgen als vorst. Gerald, namens alle leden ontzettend bedankt voor jou tomeloze inzet en inspirerend leiderschap van en voor de HSV! 

De foto's van dit carnavalsjaar staan bijna allemaal op de website. De ontbrekende foto's van onder andere de Sleuteloverdracht, Carnavalszaterdag, Fruhshoppen in Agelo, de carnavalsoptocht in Geesteren, Rosenmontag en Siepeldinsdag zullen spoedig online verschijnen. Houd hiervoor de Media pagina in de gaten. Net als andere jaren wordt er ook dit jaar weer de jaarlijkse smokkeltocht georganiseerd. Deze zal dit jaar plaatsvinden op 27 februari om 19.00 bij Heintje. De kosten hiervan zijn 15 euro all inclusive. Meer informatie hierover volgt nog als nieuwsbericht op de website en op Facebook. Binnenkort start ook de verkoop van diverse HSV artikelen in onze eigen webshop. Houd hiervoor de Shop pagina in de gaten. Uiteraard volgt er ook nog de Noaproat, die alle leden naar schatting in Juni in de bus zullen ontvangen. Deze zal tegen die tijd ook online te lezen zijn op de Noaproat pagina. 

Op ons officiele Vimeo account vind je binnenkort al onze video's die gemaakt zijn gedurende het carnavalsjaar. Bijvoorbeeld het filmpje tijdens de sleuteloverdracht, highlights van het gala en de Slepvèènt tijdens de carnavalsoptocht. Om op de hoogte te zijn van de laatste updates omtrent bovengenoemd en de vordering van de bouw van de loods, zorg je dat je aangemeld bent voor onze nieuwsbrief. Alle leden zijn hier automatisch al voor aangemeld en niet-leden kunnen zich aanmelden door het formulier aan de rechterkant van deze pagina in te vullen. Tenslotte willen wij iedereen bedanken die aan dit carnavaljaar heeft bijgedragen. We hebben er een gezellig feest van gemaakt. Tot took'n joar!

Geslaagd gala

Ook dit jaar was het weer een geslaagd gala van C.V. De Hènige Slepvèènt. Op de website InenOmOotmarsum bevindt zich een compleet verslag over het gala, de sketches en de artiesten. Foto's en filmpjes van het gala zijn daar ook te vinden en ook op onze Facebookpagina. Ook verschijnen er binnenkort foto's van beide gala avonden op onze website.  

De sfeer zit er lekker in!!!

Geplaatst door CV de Hènige Slepvèènt op zaterdag 23 januari 2016

 

Foto impressie van het Gala 2016

Geplaatst door CV de Hènige Slepvèènt op zondag 24 januari 2016

 

Daar gaan we dan. Op naar de 2de gala avond!!

Geplaatst door CV de Hènige Slepvèènt op zaterdag 23 januari 2016

Pakken ophalen

Alaaf optochtlopers!

Wat fantastisch dat jullie dit jaar weer mee lopen tijdens de optocht(en). Bij ons begint het al enorm te kriebelen, hopelijk bij jullie dus ook.

De pakken kunnen dit jaar op maandag 25 januari worden opgehaald in de Recreatiezaal bij onze residentiehouder De Witte Berg van 18:30 tot 21:30 uur. De kosten voor de pakken bedragen voor alle volwassen (vanaf 16 jaar) €17,50 en voor alle kinderen (tot en met 15 jaar) €10,-. Dit bedrag kun je alleen contant (liefst gepast) betalen bij het ophalen. Mocht je je ook hebben opgegeven voor één van de bussen, dan vragen we je om dit bedrag van €5,- per kaartje ook gelijk te betalen.

Elk meisjes- & vrouwenpak bestaat uit: een jurk, een paarse tailleband, een pruik en een haarband. Elk jongens- & mannenpak bestaat uit: een broek, een hesje, een paars shirt, een pruik, een bril en een ketting. Bij sommige kinderen zit er een extra wit shirt bij in het pakketje. Deze mag je houden en hoef je dus niet te dragen tijdens de optochten. Mocht er één van de kledingstukken of accessoires ontbreken, dan graag een berichtje op onderstaand mailadres. Het kan daarbij zijn dat een jurk of een broek te lang is. We vragen jullie om deze zelf in te nemen.

We vragen alle meisjes en vrouwen om een zwarte coltrui of een zwarte trui/vest met hoge kraag te dragen onder hun jurk. We adviseren alle jongens en mannen om onder het paarse shirt een dikke trui aan te trekken en/of een plastic zak om de kou tegen te houden en de warmte binnen te houden.

Daarnaast is het een TIP van ons om in de pruik die je hebt gekregen je naam te zetten. Bij degenen die meerdere optochten meelopen nemen we de pruiken namelijk in, zodat ze heelhuids mee gaan naar de volgende optocht. We vragen de vrouwen om voorzichtig en zorgvuldig met de pruiken om te gaan. Ze zijn namelijk zeer kwetsbaar. Het is daarom handig om de pruik pas op te zetten tijdens het schminken.

Mocht je 25 januari verhinderd zijn en kun je je pak onmogelijk ophalen, dan graag even een berichtje naar onderstaand mailadres. Je kunt de pakken dan later ophalen. Voor vragen kunnen jullie ons altijd mailen!

Graag tot dan! Groetjes van de Kledingcommissie, Namens de Hènige Slepvèènt kledingcommissie@henigeslepveent.nl